noodles volos banner

Αυτή ήταν Νίκη!

  • Με πάθος, ψυχή και... Σκούρτη η Νίκη έκανε την Καλλονή να μοιάζει... μικρή!

Σπουδαία νίκη βαθμολογική και ψυχολογική για τη Νίκη Βόλου, που παρά τα προβλήματα και τη διοικητική αστάθεια, δείχνει ότι ακόμα μάχεται στο πρωτάθλημα της Super League! Αυτή ήταν η Νίκη που θέλει να βλέπει ο κόσμος της και σίγουρα αυτό το "τρίποντο" αναμένεται να αλλάξει πολλά. Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα με ψυχή... λεόντων κατάφεραν να κερδίσουν την Καλλονή με 2-0 στο Πανθεσσαλικό και την έκαναν να μοιάζει... μικρή.

Η έμπνευση του Παναγιώτη Τζαναβάρα να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Βασίλη Σκούρτη ήταν το «κλειδί» για τη δεύτερη νίκη της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League. Ο νεαρός που είχε να «χτυπήσει» από την πρεμιέρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όταν και βραβεύτηκε για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, πέτυχε δύο τέρματα στο παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών απέναντι στην Καλλονή στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας!

Η Νίκη πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης έδειξε να τα χάνει μετά το πρώτο γκολ και δεν συνήλθε ποτέ…

Προτίμησε Σκούρτη στην κορυφή ο Τζαναβάρας

Στην ενδεκάδα επέστρεψε ο Βασίλης Σκούρτης που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας επέλεξε τον νεαρό επιθετικό αντί του Τζιώρα, που δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια. Ο Σκούρτης όχι μόνο άδραξε την ευκαιρία, αλλά δικαίωσε και με το παραπάνω τον Κορίνθιο τεχνικό όντας ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Πίσω από τον Σκούρτη αγωνίστηκε ο Ροτζέριο, που επίσης είχε καλή παρουσία, ενώ στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν Νικλητσιώτης και Μουζακίτης. Κοτσαρίδης και Καρασαλίδης ήταν στα αμυντικά χαφ και στην τετράδα της άμυνας, Μαρινάκης και Τσουκάνης, στη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα και οι Μαχλελής και Ίβενς στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.  Την εστία υπερασπίστηκε ο Ταϊρης.

Πλούσιο πρώτο μέρος χωρίς γκολ

Ένα πρώτο ημίχρονο πλούσιο σε φάσεις και με καλό ρυθμό παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό. Η Νίκη Βόλου έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα 45λεπτα στο πρωτάθλημα, αλλά της έλειψε το γκολ. Δέχτηκε αναμφίβολα φάσεις από την Καλλονή, ωστόσο δημιούργησε κιόλας ευκαιρίες στα καρέ του Χογκ.

Η Καλλονή ήταν αυτή που απείλησε τρεις φορές στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην πρώτη περίπτωση ο Καμαρά δεν βρήκε την μπάλα γεμάτα και αυτή έφυγε άουτ. Στο 7’ και στο 10 ο Λεοζίνιο αρχικά με προβολή δεν μπόρεσε να σημαδέψει δίχτυα, ενώ μετά ο Ταϊρης μπλόκαρε το σουτ του.

Η Νίκη μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να ανεβάζει στροφές και αναθάρρησε. Στο 12’ ο Χογκ μάζεψε προ του Τσουκάνη μετά από ωραία προσπάθεια του Νικλητσιώτη. Στο 19’ δυνατό σουτ του Σκούρτη έβγαλε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Καλλονής, ενώ τρία λεπτά μετά ο Νικλητσιώτης σούταρε για να φύγει η μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες κατέβασαν... ταχύτητα, χωρίς να λείψουν οι δυνατές μάχες και τα τρεξίματα. Στο 40’ εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο έφυγε πάνω από την εστία του Ταϊρη, ενώ στο 45’ την ίδια κατάληξη είχε και σουτ εκτός περιοχή του Χουάνμα.

Ο Σκούρτης το "καθάρισε" 

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκρυβε το δεύτερο μέρος για τη Νίκη. Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού στην επανάληψη, ο Σκούρτης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χογκ και σε κενή εστία με πλασέ έγραψε το 1-0! Η Καλλονή έδειξε να επηρεάζεται από αυτό το γκολ. Τρία μακρινά σουτ δεν απείλησαν τον Ταϊρη μέχρι το 60’. Πάντως η Καλλονή έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή των κυανολεύκων που είχαν υποχωρήσει αισθητά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν κλειστεί στα καρέ τους, με την ομάδα της Μυτιλήνης να πολιορκεί έξω από την περιοχή.

Πάντως κλασικές ευκαιρίες δεν δημιούργησε η Καλλονή που ήταν «φλύαρη» και χωρίς ουσία και προσπαθούσε κυρίως με γεμίσματα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των κυανολεύκων. Στο 70’ επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή ο Ταϊρης κατάφερε να μπλοκάρει προ του Καμαρά.

Η Νίκη έδειχνε να κρατά παρά την πίεση το αποτέλεσμα, αφού κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρχαν και ο Ταϊρης δεν ένιωσε να απειλείται. Αντίθετα μάλιστα στο 77' της δόθηκε η ευκαιρία να κλειδώσει τους τρεις βαθμούς και το έκανε! Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα λάθος του Βαλιού και μετά από υποδειγματική ασίστ του Ροτζέριο, ο Σκούρτης με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0! Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αλλά προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και να δώσει στον συμπαίκτη του, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του MVP της αναμέτρησης.

Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος και οι παίκτες της Νίκης πανηγύρισαν έξαλλα μία μεγάλη επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης (46' Αργύρης), Ίβενς, Μαχλελής, Καρασαλίδης, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Νικλητσιώτης (70' Κυζιρίδης), Ροτζέριο, Σκούρτης (78' Τζιώρας)

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βαλιός, Γιορέντε, Στεφάνοβιτς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (59' Ναβάρο), Μανούσος (68' Κύπρου), Καμαρά, Χουάνμα (78' Μίνγκας)

 

Last modified onSunday, 07 December 2014 19:35