noodles volos banner

Αδικείται από το 1-0 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός, όπως παρατάχτηκε κόντρα στην ΑΙΚ Ο Παναθηναϊκός, όπως παρατάχτηκε κόντρα στην ΑΙΚ

Απέναντι σε μία ομάδα που έχει 15 αγώνες στη Σουηδία και τέσσερις στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ πιο έτοιμος και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Το 1-0 κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης ίσως μοιάζει λίγο, ειδικά βάσει εμφάνισης των «πράσινων», ωστόσο είναι θετικό εν όψει της ρεβάνς. Σκόρερ και MVP του ΠΑΟ ο Μολέδο, εξαιρετικός ο Λεντέσμα, γέμισε την περιοχή ο Γουακάσο, έβγαλε φάσεις ο Ιμπάρμπο και ο Στιλ, όταν χρειάστηκε, ήταν εκεί, ολοκληρώνοντας την πειστική εμφάνιση των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δείξει πως είναι το «αφεντικό’ από το ξεκίνημα και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές φάσεις, με τον Μπεργκ (4’) και τον Ιμπάρμπο (9’).

 Η Λεωφόρος καρδιοχτύπησε στην κεφαλιά του Μαρκάνεν (13’), ενώ στη συνέχεια οι «πράσινοι» είχαν κατοχή και καλή κυκλοφορία και στρίμωξαν τους Σουηδούς στο μισό γήπεδο.

Στην άμυνα δεν ανησύχησαν ξανά, ενώ μπροστά, είτε με τον Μέστο από δεξιά είτε με τον Λεντέσμα από τον άξονα, γινόντουσαν συχνά πυκνά επικίνδυνοι. Στο 34’ ο Ιμπάρμπο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάρλγκρεν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Με τον Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή από το 46’, η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε προς το καλύτερο και το γκολ… ψηνόταν.

Στο 53’ η κεφαλιά του Μολέδο έφυγε άουτ και στο 55’ το πλασέ του Βιγιαφάνιες ήταν αδύναμο, σε ένα πρώτο δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι πίεσαν.

Στη συνέχεια βέβαια, χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Στιλ για να μην πάθει ζημιά ο ΠΑΟ (σταμάτησε τον Μπλόμπεργκ στο 55’ και τον Μαρκάνεν στο 75’). Κι εκεί που ο χρόνος λιγόστευε για το «τριφύλλι», ο Μολέδο έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Στο 79’ και μετά από κόρνερ που διώχθηκε όπως όπως, οι Σουηδοί αμυντικοί ξέχασαν τον στόπερ του ΠΑΟ και αυτός, με ωραία κεφαλιά στην απέναντι γωνία, έγραψε το 1-0 και έδωσε αέρα πρόκρισης…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (46' Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (89' Λουντ), Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο (71' Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα, Μέστα, Μολέδο, Ιβανόφ

ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ (Ράικαρντ Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87' Σαλέτρος), Μαρκάνεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (65' Γιασίν), Κπόζο