noodles volos banner

Για τη νίκη-πρόκριση με Σλόβαν ο ΠΑΟΚ-Όλα τα σενάρια

Τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα θέλει για πολλούς λόγους ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League (18:00, Cosmote Sport 3). Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση αποφάσισαν να συγκεντρώσουν όλους τους ποδοσφαιριστές στο «Μακεδονία Παλάς», σε μία προσπάθεια συσπείρωσης της ομάδας. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Βλάνταν Ίβιτς συμπεριέλαβε όλους τους παίκτες στην αποστολή.  Όσον αφορά τώρα το σημερινό ματς, οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται νίκη επί των Τσέχων και να μην κερδίσει η Καραμπάχ την Φιορεντίνα. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Ίβιτς έχει «πονοκεφαλιάζει» για τη χρησιμοποίηση του Μπρκιτς ή του Γλύκου κάτω από τα δοκάρια της άμυνας. Η τετράδα της άμυνας θα παραμείνει ίδια και θα αποτελείται από τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Τσίμιροτ και ο Κάνιας, με τον Πέλκα να αναλαμβάνει οργανωτικό ρόλο, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν Κάμπος, Ροντρίγκες στα πλάγια και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. 

Στον 10ο όμιλο η Φιορεντίνα έχει 10 βαθμούς, ΠΑΟΚ και Κάραμπαχ από 7 και 4 η Σλόβαν, που δεν είναι καθόλου αδιάφορη σήμερα. 

Τα σενάρια πρόκρισης έχουν ως εξής:

- Η Φιορεντίνα θα περάσει σίγουρα στην επόμενη φάση, εκτός αν χάσει και κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ενώ αν συμβεί αυτό θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τα γκολ που θα μπουν στον αγώνα της Φιορεντίνα με την Καραμπάγκ.

- Η Καραμπάχ θα περάσει με νίκη ή ισοπαλία, εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει (η Καραμπάχ υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ). Επίσης αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει, η Καραμπάχ θα περάσει ως πρώτη από τον όμιλο, εφόσον κερδίσει την Φιορεντίνα με 4-0 ή με παραπάνω από τέσσερα γκολ.

- Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την Καραμπάχ (που έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία) ή να κερδίσει και να ηττηθεί η Φιορεντίνα με περισσότερα από έξι γκολ.

- Η Λίμπερετς θα περάσει ως δεύτερη αν κερδίσει τον ΠΑΟΚ και χάσει η Καραμπάχ.

Last modified onThursday, 08 December 2016 11:47