noodles volos banner

Μέτριος ο Ολυμπιακός, έχασε ξανά (video)

Στη μετριότητα για ακόμη μία φορά η απόδοση του Ολυμπιακού Βόλου, ηττήθηκε 1-0 στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή. Δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος χωρίς να έχει βρει δίχτυα η ομάδα του Νίκου Παντέλη που προβλημάτισε τους φίλους της.

Tρεις αλλαγές στην εβδεκάδα
Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Ζάκυνθο, ο Νίκος Παντέλης είχε τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα καθώς τη θέση των Χιντζίδη, Κορνελάτου και Νικολιά πήραν οι Ζέρης, Μαργαρίτης, Μαρτίνεθ (η αλλαγή του Χιντζίδη αναγκαστική λόγω του τραυματισμού του). Έτσι, στο αρχικό σχήμα ήταν ο Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ζέρης κι αριστερά ο Μαργαρίτης με στόπερ τους Γιαλούση, Μπάρμπα. Στον άξονα ο Πινάρες είχε παρτενέρ τον Μακρυδημήτρη, οι Μαρτίνες, Μπιτάνγκ στις πτέρυγες και ο Μέζα πίσω από τον Κούτσι.

 

Μπήκε καλύτερα ο Ηρακλής
Δεν ξεκίνησε καλά ο Ολυμπιακός Βόλου τον αγώνα και ισορρόπησε μετά το εικοσάλεπτο, με τον Ηρακλή όμως να πατάει καλύτερα στο τερέν του Καυτανζογλείου, να έχει την κατοχή της μπάλας και πρωτοβουλία των κινήσεων, χάνοντας τις περισσότερες ευκαιρίες. Στο 17ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ρομάνο έπιασε καρφωτή κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κολίτσι να κάνει δύσκολη επέμβαση χαμηλά. Λίγο αργότερα, συρτό σουτ του Τσιλιανίδη εκτός μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τη μεγάλη στιγμή στο 38ο λεπτό. Ο Μπιτάνγκ δέχθηκε το μαρκάρισμα με το σώμα από τρεις αμυντικούς του Ηρακλή, κρατήθηκε όρθιος και πλάσαρε από τη μικρήξ περιοχή. Ο Χουάντερσον όμως με γρήγορο έξοδο, τού έκοψε το πεδίο παραχωρώντας κόρνερ. Οι τελευταίες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρνο ανήκαν στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.
Στο 42', ο δραστήριος και πολύ καλός σήμερα Τσιλιανίδης πέρασε πάνω στη γραμμή του άουτ τον Μαργαρίτη και έδωσε ασίστ-έτοιμο γκολ στον Ρομάνο. Ο τελευταίος όμως δεν έβαλε το πόδι του όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να σπαταλήσει τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλλον φοβήθηκαν περισσότερο τον Ηρακλή και δεν μπόρεσαν να βγάλουν κάποια αντεπίθεση ώστε να απειλήσουν. Ο Μέζα ήταν ξανά αρνητικός και η μπάλα έφθασε με δυσκολία στον Κούτσι που είχε λίγες επαφές μαζί της...
 

Μεγάλη ευκαιρία από Πινάρες
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Μπιτάνγκ έδωσε ασίστ αλλά ο Πινάρες από καλή θέση δεν ευστόχησε στο φαλτσαριστό του σουτ. Το ματς κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τον "Γηραιό" να έχει τα ηνία της αναμέτρησης έχοντας περιορίστει τους "ερυθρόλευκους" σε παθητικό ρόλο. Έτσι, στο 66ο λεπτό έφθασε στο γκολ με ...αργεντίνικη συνεργασία. Ο Ρομάνο βρήκε υπέροχα τον Περόνε κι αυτός με ωραίο κοντρόλ, έφερε την μπάλα μπροστά του και πλάσαρε για το 1-0. Λίγο πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να "καθαρίσουν" τοι ματς με τον σκόρερ τους, που πρόλαβε την τελευταία στιγμή με προβολή ο Γιαλούσης.

 

Απείλησε με τα στημένα του Πινάρες
Στα τελευταία λεπτά, η βολιώτικη ομάδα έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ισοφάριση και ο Πινάρες ανάγκασε τον γκολκίπερ Χουάντερσον σε δύο αποκρούσεις, πρώτα στο 86' σε φάουλ από πλάγια θέση με το ένα χέρι σε κόρνερ και έπειτα στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:
2' Φάουλ του Μέζα από πλάγια, πέρασε από όλους και κατέληξε στην αγκαλιά του Χουάντερσον.
3' Σουτ του Κούτσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ηρακλή.
7' Κεφαλιά του Ρομάνο, δεν ανησύχησε τον Κολίτση.
8' Κίτρινη κάρτα στον Μαργαρίτη.
15' Κίτρινη κάρτα στον Περόνε.
17' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Καρφωτή κεφαλιά του Ρομάνο από το ύψος του πέναλτι, απέκρουσε χαμηλά ο Κολίτση.
20' Συρτό σουτ του Τσιλιανίδη εκτός μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
30' Κεφαλιά του Ζιαμπάρη περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι
31' Κίτρινη κάρτα στον Τσιλιανίδη.
 
38' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπιτάνγκ άντεξε την πίεση τριών αμυντικών, στάθηκε όρθιος και βρέθηκε στη μικρή περιοχή, όμως ο Χουνάντερσον απέκρουσε το πλασέ του Καμερουνέζου στην έξοδό του.
42' Ωραία ενέργεια του Τσιλιανίδη κι ασίστ στον Ρομάνο. Ο Αργεντινός μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, χωρίς να μαρκάρεται, δεν έβαλε σωστά το πόδι και η μπάλα κατέληξε άουτ.
43' Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Τσιλιανίδη, μπλόκαρε με εκτίναξη ο Κολίτση.
49' Φοβερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Μπιτάνγκ έστρωσε στον Πινάρες κι αυτός με σουτ λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, χωρίς πίεση, έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
56' Καλή προσπάθεια του Σιατραβάνη, το τελείωμα ήταν απογοητευτικό.
57' Κίτρινη κάρτα στον Μακρυδημήτρη.
57' Κίτρινη κάρτα στον Γιαλούση.
59' Κίτρινη κάρτα στον Ιντζόγλου.
62' Κεφαλιά του Τσιλιανίδη πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κολίτση.
63' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Νικολιάς στη θέση του Μέζα που δεν φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι.
64' Καλή φάση για γκολ για τον Ηρακλή. Ο Γιαλούσης έκανε λάθος, ο Σιατραβάνης έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Τσιλιανίδη που γύρισε το σώμα του και σούταρε άουτ.
66' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ. Φανταστική ασίστ του Ρομάνο στον Περόνε και ο τελευταίος πρώτα έκανε ωραίο κοντρόλ και έπειτα με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έχοντας ξεφύγει από την επιτήρηση του Γιαλούση.
69' Κίτρινη κάρτα στον Στάμου.
72' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντόπουλος στη θέση του Μπάρμπα.
72' Κίτρινη κάρτα στον Πινάρες.
73' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Πασάς στη θέση του Σιατραβάνη.
81' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Θέος στη θέση του Μπιτάνγκ.
82' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Κυριακίδης στη θέση του Τσιλιανίδη.
85' Μεγάλη φάση για τον Ηρακλή. Από κάθετη πάσα, ο Περόνε βγήκε τετ-α-τετ με τον Κολίτση. Τον προσπέρασε και πριν πλασάρει στην άδεια από τερματοφύλακα εστία, τον πρόλαβε με προβολή ο Γιαλούσης διώχνοντας σε κόρνερ.
85' Κίτρινη κάρτα στον Διαμαντόπουλο.
86' Κεφαλιά του Περόνε, σε σωστή θέση ο Κολίτση μπλόκαρε.
88' Φαλτσαριστό φάουλ του Πινάρες από πλάγια θέση, σαν κοντινό κόρνερ, απέκρουσε με το ένα χέρι ο Χουάντερσον.
90'+2' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Σμίλτος στη θέση του Πουρτουλίδη.
90'+4' Kίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα.
90'+5' Κόρνερ από τον Πινάρε, ο Χουάντερσον έδιωξε δύσκολα δίπλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Στάμου, Περόνε, Ρομάνο, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης (90+2' Σμίλτος), Ιντζόγλου, Σιατραβάνης (73' Πασάς), Τσιλιανίδης (82' Κυριακίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτση, Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας (72' Διαμαντόπουλος), Γιαλούσης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μαρτίνεθ, Πινάρες, Μπιτάνγκ (81' Θέος), Μέζα (63' Νικολιάς), Κούτσι.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Διπλάρης (Καρδίτσας), Τζιαμπάσης (Κοζάνης)

 

Media

Last modified onMonday, 20 October 2014 21:20